Portal filmowy Stopklatka.pl - Film - Kino - DVD

Strona główna » Forum » kategoria: Wydarzenia » temat: "Jonathan Strange i pan Norrell"....
Skocz do:    Wydarzenia    Opinie    Stopklatka.pl    Film    Seriale i telewizja    Hyde park    Ludzie filmu    Multimedia    Technologie    Forum zamknięte

42223 tematów
"Jonathan Strange i pan Norrell". New Line Cinema ekranizuje Harry'ego Pottera dla dorosłych - czytaj wydarzenie
40 postów w temacie, ostatni dodany przez ~Zdrowo myślący 21.10.2004, 14:21

« wstecz   1 2    dalej »
Strona: 2 z 2

~Słowik
Usta Saurona powalają...Boże to niespełna 2 minutki z 50 a tak podniecające!!!
~Mithrandir
oł je...niezly filmik...bardzo dobry. Kupuje te RoTK:EE ile tam? 155-160zl ok...bardzo dobrze bedzie na urodziny moje. Ale ten Czarny Numenorejczyk jest jakos malo urodziwy :/....czemu oni wszycy z mordoru tacy piekni sa :P:P. Z taka buzka to koles moze kariere w radiu zrobic.
~fa...
post usunięty za niezgodność z regulaminem
~fanka lotr
faramirko...no tak tez chce to zobaczyc...ale usta jest cool , a ten powalajacy usmiech..tak nawiasem, to on jest chyba jedyna osoba z tych zlych ktora sie w jaki kolwiek sposob usmiechala.. hehe
~Adam
fanka lotr: "Niech żyje Polskość, nie?" Mogłabyś też wpisy na forum zamieszczać po angielsku. Obejrzałem ten zwiastun ROTKEE i aż mnie odrzuciło. Tandeta i chała najgorszego sortu. Jedyne co jest coś warte to Faramir i Eowina i ich dialog. Ale od początku: Aragorn odwala jakieś miny i ruchy przy tym palantirze, śmierć Sarumana żenująca - strzelanie kulami ognistymi - bez komentarza. Poziom dna. Megakomercja. Statki na Anduinie bezbarwne, jakby ktoś zza szyby kręcił. Atak taranami na Minas Tirith. Znowu ci żołnierze rodem z Xeny (te ich kostiumy)? Litości. Kolejne komputerowe popisy latającego Nazgula i megasłoni na polu bitwy. Przecież są już gry komputerowe. Nazgul z płonącym mieczem! Jezu! Przecież Nazgule bały się ognia! A na deser ten parlamentariusz spod Czarnej Bramy. Kolejne obrzydlistwo. Przecież to w książce był człowiek, a tu zrobili jakąś poczwarę z pokrwawionymi ustami i zębami jak metalowe podkładki. Aż obrzydzenie bierze. Wymiotować się chce. Jak możecie się tym tak zachwycać? Totalnie książki nie czujecie? Podniecają Was efekty komputerowe do tego stopnia? A gdzie tu Tolkien? ROTK to dla mnie bzdet, ROTKEE to sądząc po tym zwiastunie bzdet do potęgi n-ej. Wart 45zł (cena 3 płyt na DIVX), nie ponad 200zł. Ludzie, no przecież to taka tandeta, że się słowami nie da opisać. TO JEST BEZNADZIEJA. TOTALNA. ZERO WYMOWY KSIĄŻKOWEJ. KUPA EFEKTÓW SPECJALNYCH, DOBRE CIUCHY I PARU GOŚCI DODANYCH (Rzecznik Saurona). W głowie mi się nie mieści, że takie zachwyty można piać. Pozdrawiam Wszystkich!
~koni
Tu macie ten nowy trailer: http://progressive2.stream.aol   .com/newline/gl/newline/lordo   ftherings/ReturnOfTheKing/vid   eos/LOTR_ROTK_Extend_300_dl.m   ov
~fanka lotr
Adam: no ten watek Faramira i Eowiny tez chce obejrzec, zawiodlam sie jak go nie bylo w normalnym wydaniu. A poza tym....co ja mam zrobic ze nie mam tu filmu po polsku co? nie przesadzaj juz, wiesz ze tesknie za polska. A co do efektow to mi sie bardzo podobaja, a usta Saurona wyglada spoko, jak dla mnie to powinien wygladac ochydnie jak jest na zlej stronie, i do tego z Mordoru. I jeszcze jedno, nie musisz tak sie unosic. Kazdy ma swoje wlasne poglady. I mam nadzieje ze cie w zaden sposob nie obrazilam czy cos. pozdro
~Adam
fanka lotr: Tęsknisz za Polską? Ja będąc poza krajem odpoczywałem i wcale nie tęskniłem. Za czym? Co to Twoim zdaniem jest zło? Jak ktoś jest zły to jest, a przynajmniej w większości przypadków chce być piękny FIZYCZNIE. Oczywiście nie tyczy się to orków i sług "niższej rangi", ale wielcy i źli są zazwyczaj piękni. Porównaj z tym jak Sauron zwodził Noldorów w 2 erze przy wykuciu Pierścieni. Wtedy był piękny, a wygląd mógł sobie przecież wybrać. Ten emisariusz Saurona to przecież był Czarny Numenorejczyk, a więc człowiek, a tu zrobiono z niego jakiegoś potwora. Trochę to dla mnie dziecinne i tandetne. fanka (jak masz na imię?), zło jest ZAWSZE piękne fizycznie. ZAWSZE. Prawdziwe zło (ang. "evil"). Nie nie obrażasz mnie, ja mam nadzieję, że Ciebie nie obraziłem także. Jeśli tak to przepraszam. PS. Ten film (ROTK) mnie załamał stąd moja ostra reakcja. Może jednak jestem fanem Tolkiena?
~Adam
fanka lotr: Dla mnie jedyną ciekawą rzeczą tam to Faramir i Eowina. A to za mało, abym to kupił. Pozdrawiam! PS. A Faramir filmowy to SS-man bo stłukł Golluma w TTTEE.
~Adam
fanka lotr: A tak przy okazji to w jakiej branży pracujesz w USA? W wieku ilu lat tam przyjechałaś? Jestem po prostu ciekawy.
~fanka lotr
adam hehe: teraz bede miala pod koniec listopada 16 urodziny..wiec narazie pracy to nie mam, i wlasnie w wieku 16 juz mozna szukac.. ;-) co by sie przydalo.a przyjechalam tu 1,5 roku temu wiec jeszcze wladce 1 i 2 obejzalam po polsku. Mam jeszcze FoTR, ale nie mam forsy zeby przegrywac na amerykanski system,a poza tym narazie mi sie nie oplaca bo mam i zwykle i rozwiniete wydanie po Angielsku.
~fanka lotr
Adam: Jeszcze co do twojego pierwszego wpisu (bo nie zauwazylam.)Oj tesnkie...szczegolnie za moja dzialka na ktora wyjezdzalam w wakacje, (wiesz ja kocham lasy,nature i wogole jestem taka ze lubie se gdzies pochodzic w spokoju, gdzies gdzie nie trzeba sie odstawiac na laske itp. polezec se na trawie) ja to kocham. Tam czulam sie ..no jak...JA. A tu nic takiego nie ma, tu jest tak szaro i brzydko, wszystko jest nackane na jednym. Tak naprawde to mnie ciagnie do Nowej Zeladnii i do WETY! Co do zla..wiesz to roznie, niby powinno byc brzydkie, ale jak mogles zauwazyc z paru moich dawnych wpisow, ze kocham trolle i Balrogow. Oni sa cool, watpie jak Balrog ale trolle nie byly zle,tylko zniewolone. A tak oprocz nich to zly charakter musi byc szczegolnie okrutny, nie to co brzydki, ale naprawde niegodziwy,bezlitosny i wredny. A na mie mam Kasia, (choc nie lubie specjalnie tego imenia :-P)
~Adam
fanka lotr: Pracy Ci w wieku 16 lat nie życzę (chyba, że sytuacja materialna Cię zmusza - to co innego) - korzystaj dzieciństwa i młodości jak długo możesz. Imię masz fajne:) Pozdrawiam!
~Sapientia
Do Adama: z całym szacunkiem dla Twoich poglądów, ale to co napisałeś nie tylko jest megaprzesadą, ale trąci też fanatyzmem! Ja kocham Tolkiena, jego książki(a przede wszystkim WP)są dla mnie prawie jak Biblia, jednak bez przesady.....Ekranizacja ma wiele słabych momentów, ale to co piszesz jest zwyczajnym przegięciem!Rzecznik Saurona ma być "zwykłym" człowiekiem??jako wielki znawca Tolkiena powinieneś wiedzieć(i mniemam, że tak jest), że Mistrz tworząc WP opierał się na mitach i archetypach, co tyczy sie również ukazaniu "zła" w Jego powieści. Zło powinno być archetypowe, obrzydliwe, ohydne i na szczęście jest! Reszty Twojej wypowiedzi nawet nie będe komentować, bo szkoda słów...to po prostu zwyczajne czepianie się. Takimi argumentami można każdy film zmieszać z błotem i nie ważne, czy będzie to "megaprodukcja", czy też niezalezny film nieskobudżetowy.I na koniec taka mała dygresja:każdy ma prawo do wyrażania swoich poglądów(mamy w końcu demokrację), ale jako osoba inteligentna(a za takową Cię mam)warto czasem wyrazić to co się myśli w sposób bardziej kulturalny i z szacunkiem dla poglądów innych. To, że Tobie coś się nie podoba, nie oznacza, że wszyscy myślą tak samo.Jako człowiek inteligentny zastanów się czasem dwa razy, zanim napiszesz cos w stylu:"Jak możecie się tym tak zachwycać? Totalnie książki nie czujecie? Podniecają Was efekty komputerowe do tego stopnia? A gdzie tu Tolkien?". Źdźbło w oku sąsiada dostrzegamy bardzo szybko, ale bardzo trudno nam dojrzeć belke we własnym oku. Weź to pod uwagę.
~Słowik
Dla mnie to Adam może sobie myśleć o tym wszystkim co chce..bo ma takie prawo i za to go nie krytykuję.Ale niezgodzić się mogę:-) A nie zgodzę się co do tego ukazywania zła...są pewne stereotypy i tutaj to mamy-dobrzy -ładni,źli-brzydcy.Może jemu usta zbrzydły od niewłaściwej higieny..wszystkie ząbki złote;-)Faramir nie bił Golluma tylko pozwalał żeby go bili:-)A to jest już jakaś róznica.
~Adam
Słowik: Jak to Faramir nie bił Golluma w TTTEE? A na końcu w jednej z ostatnich scen gdy rzuca Gollumem o ścianę? Sapientia: Przepraszam, ale zło może być brzydkie, ale zło wyższego szczebla jest majestatyczne i piękne. Doczytaj o Sauronie - jaką miał postać w 2 erze. Fanatyzm? Nie, po prostu chciałbym widzieć coś ambitnego na ekranie a nie komercyjną papkę dla małolatów (te zakrwawione usta rzecznika Saurona, tandetne zębiska - jakiś półork to był?). Ekranizacja ma wiele słabych momentów - taa. Wiesz ja nie mogę powiedzieć, że ma wiele słabych momentów i jednocześnie mi się podoba, albo mi się podoba, albo nie a poza tym pisałem jedynie o ROTK, a nie o ekranizacji. Nie, zło nie powinno być archetypowe, a wiesz co to znaczy? Szatan też był piękny na początku i tym właśnie kusi jak całe zło - pięknem powierzchownym, przejawiającym się w wyglądzie przede wszystkim. cdn.
~Adam
Sapientia: Czy ja pisałem, że rzecznik Saurona jest zwykłym człowiekiem? Przecież to był Czarny Numenorejczyk - upadły Człowiek z Zachodu, a raczej ich potomek. Masz niewielkie pojęcie o tym czym jest prawdziwe zło i dlaczego jest takie pociągające. Może o tym porozmawiamy? Jeżeli uważasz, że archetyp zła to brzydota to się grubo mylisz. A Aragorn to piękny był jak go Hobbici spotkali? Poręcz słowa Froda, że "szpieg Nieprzyjaciela wyglądałby piękniej, ale czułoby się w nim szpetotę". I co? Nadal uważasz, że zło jest archetypiczne u Tolkiena? Tak, archetypicznie piękne na zewnątrz-to znaczy piękne na zewnątrz i pozornie dużo więcej dające jednostce je wybierającej. Ciekawe czy coś mi napiszesz. A ten film jest dla mnie papką dla masowego widza w sam raz na poziomie gier gdzie "Gandalfem się 30 poziom zrobiło". Pozdrawiam! PS. Ja się byle czym zachwycać nie będę, a PJ przep....ł te pieniądze, które dostał na ekranizację na tanie efekciarstwo i multum efektów komputerowych, które już teraz trącają myszką, a film ma 3 lata dopiero. PS2. Ten film (ROTK) nie ma żadnego przesłania, to zbiór chwilami obrzydliwych obrazków luźno ze sobą powiązanych.
~Słowik
Faktycznie ..teraz sobie tą scenę przypomniałem:-)
~Lidka
Adam: Pozdrawiam Cię serdecznie! Jesteś moim idolem!
~Zdrowo myślący
Lidka - aż tak dużo wiesz o Adamie??? A może tak mało wiesz o tym, kto to jest idol???
« wstecz   1 2    dalej »
Strona: 2 z 2

Dodawanie wypowiedzi tylko dla osób zalogowanych.
Zaloguj się lub załóż nowy profil.

Baza filmowaRepertuar kinProgram TVMultimedia
Wersja mobilna    O nas    Relacje inwestorskie    Reklama    Kontakt    Polityka prywatności    Kanały RSS    Praca    Pomoc    Nuta.pl

Internetowy Serwis Filmowy Stopklatka.pl      © 1996-2011 Stopklatka SA